Jag har länge velat baka lussebullar, men låtit bli eftersom jag varit så förkyld. Nu går jag ju på antibiotika och har gjort det i nio dagar, mår bättre (men tyvärr inte helt bra) och är alldeles för sugen på det gula goda för att låta bli, så jag slog till!
Först ska maskinen jobba hårt, sen ska det jäsas och vips har man bra deg! Trolleri.
Jag inser att jag inte riktigt har koll på fysiken när det gäller bullbak. Varför ska de jäsa två gånger? Jaja, som bullar får de i alla fall jäsa ytterligare en gång. Här hemma hos mig får de göra det i sitt flervåningshus!
Sen är det äntligen dags för värme! Visst blir man sugen bara man tittar på dem?
Under tiden som jag stod i det varma goa köket, gick Per ut på vår kalla altan (drygt 17 minusgrader).
Jag frös inte alls, för nu var bullarna klara och ugnarna sände ut go värme!
Per däremot fick frysa under tiden som han satte upp slingan på räcket. Ljusen försvann nästan i snön. Visst blev det fint?!
Nu är det dags för fika! Vi är i alla fall två i familjen som gillar saffransbröd och vi två ska njuta nu!