Per bad mig göra rabarberpaj, så jag googlade efter recept och föll till slut för det här. Det lät bra och jag hade ingredienserna hemma. Jag bjöd sedan Per, pappa och Kina på den och den var verkligen försvinnande god!!
Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.
Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012.
Ingredienser
Portioner: 6
- 500 g rabarber
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljsocker
- 125 g smör
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl ljus sirap
- smör till formen
Till servering
- vaniljglass
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.