Koka upp välsaltat pastavatten i en stor kastrull.
Sätt ugnen på 200 grader
Dela varje kycklinglårfilé i tre delar, lägg dem i en ugnssäker form.
Sprinkla rapsoljan över bitarna, salta och peppra, strö över dragon och lägg på timjankvistar.
Blanda runt och lägg på smöret i små bitar.
Blanda runt, salt och peppra lite till, skicka in formen i ugnen (15-20 min)
Stavmixa creme fraiche, ruccola, pressad vitlök, finriven parmesan, pinjenötter, salt och svartpeppar, smaka av så att det är tydlig smak av salt, peppar och parmesan, om inte, ta mer!
Lägg i pastan så att den blir klar när kycklingen skall bli klar.
Dela tomaterna och stek dem hastigt i olivolja när det bara är någon minut kvar på pastan, salta och strö lite socker över dem, sväng runt dem i pannan, klart.
Häll av pastan när den är klar, ånga av något och blanda i den fina, gröna pastasåsen.
Se till att de som skall äta sitter vid bordet!
Lägg upp pasta på djupa tallrikar, på med kycklingbitar efter behag, dekorera med lite tomater, dra på några svartpeppar-drag med kvarnen, servera.
Gott med ett bättre Italienskt rödvin till såklart.
Ingredienser (4 pers)
- 600g kycklinglårfilé, eller lite mer helst…
- 1 msk smör
- 1-2msk rapsolja
- 6-8 kvistar färsk timjan
- 0,5 msk dragon (torkad) eller några kvistar färsk om man har
- Salt och nymalen svartpeppar
Grön pastasås:
- 1 påse Ruccola (använd 50-65g)
- 2 dl creme fraiche
- 1-2 vitlöksklyftor (smaka av och se till att det är en tydlig vitlökssmak, det behövs på pastan sen)
- 1 näve riven parmesan (minst 1 dl)
- 1 påse pinjenötter (c:a 1 dl)
- Salt och svartpeppar
Tomater:
- 250g plommontomater eller körsbärstomater
- 1 msk olivolja att steka i
- 1 nypa socker (max 1/2 tsk)
- Flingsalt (tomater gillar salt)
/Per