Det börjar närma sig midsommar och det gör att jag automatiskt längtar efter sill och nubbe. Nu i år ska jag ha gäster här på ön som inte gillar sill så jag tror vi hoppar över det typiskt midsomriga ”sill och potatis” och bjuder på nåt annat till lunch. Jsg kommer dock INTE att kunna hoppa över nubbesillen på en knäckemacka med en kall öl till, så på nåt sätt ska jag få in den i menyn.
Jag älskar nubbesill, som oavsett vad namnet säger är helt alkoholfri! Här får ni receptet och jag hoppas ni provar det!
NUBBESILL
Antal personer: 6 personer eller fler om den serveras som del av buffé
- 1-2 burkar matjessill
- 4-6 potatisar
- 1-3 dl gräddfil
- 1 1/2 dl majonnäs
- 4 msk Kalles kaviar
- 1/2 dl hackad dill
- 1/2 dl hackad persilja
- 1 hackad röd lök
- 1/2 hackad purjolök
- 3 kokta och finhackade ägg
Koka ägg och potatis och låt kallna.
Skär sillen i bitar och hacka alla örter och lökar. Lägg allt ihop med gräddfil, majonnäs och kaviar i en skål.
Hacka äggen fint (jag brukar köra med äggskivaren och sen köra en gång till åt andra hållet. Då blir det lagom kuber) och skär potatisen i ganska små bitar (ca 2x2cm) och lägg ner i skålen.
Blanda! Ät på knäckemacka och njut!
I receptet kan ni se att mängden sill, potatis och gräddfil varierar. Det beror på att det är olika med vad man gillar. Jag gillar att köra på maxantalet på alla de tre, men ibland minskar jag gräddfilen.