Nu får vi se…

Jag tror att det var i somras som jag såg Ernst i hans sommarprogram och hur han mjölksyrade grönsaker. Det såg så väldigt gott ut och dessutom såg det ut att vara väldigt enkelt att göra. Jag ville verkligen prova att göra det själv. Självklart gjorde jag inte det…

Idag slog jag dock slag i saken. Jag tvättade händerna för hundrade gången idag kändes det som. Coronaviruset gör ju att man tvättar sig en del nu för tiden. Sen satte jag igång och skar grönsaker. Tydligen är renlighet väldigt viktigt när man lägger in nåt som ska mjölksyras så jag fick upprepa tvättningen flera gånger under tiden jag jobbade. Det är otroligt hur många saker man tar på utan att tänka på det…

Nu ska burkar få stå framme i rumstemperatur och jag ”pysa” burkarna morgon och kväll i tre dagar. Sen ska de stå stängda i några veckor till innan de får åka in i kylen. Efter någon månad eller så, så kan jag öppna en av burkarna för att se om det blev gott. Eller inte….

Spänningen är olidlig!!!

Det finns hur många recept som helst på det här, men jag använde det här!!