Mitten av februari

Idag vaknade jag klockan sju. Jag gick upp, klädde på mig, åt frukost, diskade det sista från igår, tände en brasa, gick ut och hämtade ved och väntade på att Emma och Per skulle vakna. Inget hände. Jag gick ut med återvinningen och kokade mig en andra kopp te. Inget hände. Till slut öppnade jag dörrarna till deras rum och satte på morgonteve. Till slut vaknade de.

De vaknade till en otroligt solig dag.

Jag gick ut, innan Per var klar för dagen. Utanför huset träffade jag pappa, så vi gick ut på promenad.

Vi letade is, men även idag var vattnet bara lite stelt. Ingen is.

Pappa och jag gick längs med den vattenlösa stranden.

Vi njöt verkligen av vädret.

Hur kunde vi låta bli liksom?

Marcus, Sofie och Elsa kom ikapp oss vid bryggan. De hade hittat jaktgolden retrievervalpen Zoe att leka med, så de hade fastnat på vägen.

Farsan visade hur man kunde gå på isen i hamnen, men jag vågade inte…

Elsa vågade, men hon fick inte, så hon fick hålla sig land.

När vi kom till den supergrunda sandviken hoppade vi dock ut på ”vattnet” eftersom vi visste att här skulle vi knappt bli blöta om vi gick igenom isen.

Vi gick upp på land längst inne i viken och gick sedan upp mot huset igen. Halvvägs fotograferade Emma den sällan stillaliggande Elsa.

Foto: Emma Hertz.
Foto: Emma Hertz

När vi kom hem till huset, snörade jag på mig mina pjäxor och gick ut, tillsammans med Per, och åkte skidor.

Fårhagen i skönvik fick agera stadium. 😉

Efter en god kycklingsalladslunch kom min syster och svåger ut med sin nya lilla valp. Kenai är döpt efter barnfilmen Björnbröders ena huvudroll. (Alla deras djur har Disneynamn) Jag kokade massa kaffe och så gick vi ner till bastun för att njuta av solnedgången och för att låta Elsa och Kenai mötas för allra första gången.

Marcus satte igång att elda för att basta. Det tog lite tid dock att få upp tempen.

Idag gick solen ner halv fem.

Jag gjorde min syster medveten om att NU händer det. För när solen kommer nära trädtopparna så försvinner solen på bara någon minut.

Väl hemma märkte vi att Elsa var helt slut. Hon hade verkligen lekt bort all energi! Där låg hon och sov medan husse och matte bastade.