Per gillar kött. Per gillar också att få laga kött med kärlek, så han ger köttstycket den respekt som den är värd. I går var det en brisket som skulle tillagas. Han började JÄTTEtidigt på morgonen med att tända grillen.
Han skar bort delar som inte skulle klara att grillas en hel dag och kryddade upp köttstycket ordentligt.
När grillen var varm och go så åkte brisketen på grillen. Idag var det alltså inte grillning som gällde, utan rökning och långlagning med indirekt värme.
Vid lunch kollade vi läget på kossan och Per var rejält nöjd med hur det såg ut.
Framåt kvällen började det bli dags att slå in brisketen i slaktarpapper. Per hade smält en del av det borttrimmade fettet i en skål bredvid köttstycket och det avsvalnade och därmed stelnade rökta fettet fick nu bli en härligt smakrik botten till köttet där inne i pappret.
Det hann bli kväll innan vi var klara…
Per gav inte upp utan fortsätta ge kärlek…
Till slut fick hela paketet komma inomhus.
Per skar upp några skivor…
….som tydligt visade sin ”smoke ring”.
Det var JÄTTEGOTT!! Mört och smakrikt.
Jag har inte fått mer än ett smakprov ännu, men förhoppningen är att vi ska få äta en hel middag med denna brisket som huvudingrediens i morgon.