Små saffransbollar

Jag såg en julig Allt om Mat förra helgen när jag var i Täby hos våra vänner. Jag sögs verkligen in i tidningen och hittade säkert tio olika recept som jag VERKLIGEN ville prova.

Jag tog bilder med min telefon bara för att vara säker, men jag gick också in på Flygfyren (ICA Kvantum i Norrtälje) och letade för att se om de kanske hade just den tidningen trots att den getts ut för flera veckor sen. Döm om min förvåning och min djupa glädje när de sålde den!!

I kväll när jag och Per totalt tröttnat på tablå-tv och inte riktigt hade någon bra idé på vad vi skulle hitta på, så satte jag igång med mitt lilla pre-julbak. Receptet jag provade var det ni ser på bilden.

Ett kryddmått saffran. Har ni hört nåt så dumt? Jag kan berätta att det är 0,5 gram saffran. Det vill säga en påse.

Jag var noga med att inte köra smeten för länge. Salva är ju verkligen inte gott. Man vill känna havregrynen där inuti…

Jag har bara ätit en enda. Jag är ju trots allt en viktväktare 😉 men OJ, vad gott det var!!

De här ska ni absolut prova att göra. Vilken succè de kommer att bli!!!