Semesterdag nr 21

Fönster och altandörrsmålningen fortsätter och som vanligt medan Per målar så jobbar jag med något i trädgården. Idag spred jag ut jord i de små fördjupningar som skapats av att vi tagit bort hasselbuskar.

Christer och Helen, med sonen Gillis, avslutade sitt besök på ön med en fikastund på pappa och Kinas altan. Jag klämde in mig i deras fikastund och fick ett kallt glas saft som smakade ljuvligt efter att ha jobbat i trädgården.

De styrde kosan söderut för att ta sig till Möja och Säck och vi vinkade adjö från bryggan.

Vädret behövde en paus från all sol och värme och övergick till totalt ösregn, åska och hagel så jag bad Per hoppa in i min lilla Mini och så bjöd jag honom på lunch på Blidö Brygga och Bistro. Jag åt en jättegod pizza.

Resten av dagen var återigen solig och fin men med lite små molniga perioder så Per försökte måla vidare så fort solen inte gassade för mycket. Förhoppningen är att vara klar innan semestern är slut….

Semesterdag nr 20

När vinden uteblir och det bara finns en skugga av den kvar….då måste man ta sig ut på havet!

Vi bor så långt ut i skärgården att vi inte har oändligt antal av lång-vind-dagar.

Nu åkte vi så långt norrut som vi har i ”Stockholms Skärgård”. Ni har säkerligen hört hur de säger Arholma-Landsort. Arholma är längst norrut. Landsort är längst söderut. Idag åkte vi till den norra delen av Arholma.

Vi har varit på Arholma förut, men då åkte vi till ”dansbanan” där även den lilla butiken finns. Idag åkte vi alltså ännu längre norrut.

Gästbryggan var rejäl och fin.

Vi tog en promenad runt ön och såg ”batteriet” och de gamla kanonerna som skulle försvara oss mot ”de i öst”.

Det var väldigt vackert på ön.

Vi åt lunch på deras krog (inget minnesvärt) och sen åkte vi söderut mot Lidö där vi på en närliggande ö fick kaffe och bulle hos våra vänner Sannah och Christer. De låg på svaj i ”deras vanliga sandvik”.

Vi körde hemåt vid femtiden och hemma på bryggan mötte vi storebror Christer och hans fru Helen och deras ena barn Gillis,

Jag fick visa mina klara isbollar och Per bjöd på Aperol Spritz. Christer tog en bild genom den nästan smälta isbollen 🙂 Det är Per på andra sidan. Det ser ni väl??

Semesterdag nr 19

Idag har vi röjt bort massvis av hassel som envisats med att växa upp i diket längs med vår lilla grusväg. De måste bort så att vägen blir framkomlig. Det är lite irriterande att de kommer tillbaks så fort, men man få ju lite motion. 🙂

Det kanske inte syns jättetydligt på bild, men i verkligheten syns det stor skillnad. Översta bilden är före röjning. Bilden efter är efter. Nu kan vi ana pappas och Kinas hus mellan träden.

Vi har även badat och insett att det blivit SJU grader kallare på bara ett dygn. Väldigt tråkigt, men jag var tvungen att bada och tvätta håret ändå. Antalet grader fick inte bestämma.

Vi har haft fulla återvinningslådor flera gånger i år. Detta eftersom containrarna vid återvinningsstationen tyvärr varit fulla de flesta gånger när vi försökt tömma våra stora plastlådor. Idag lyckades jag dock tömma både plast, papper och glas! Glädje!

På vägen till återvinningsstationen träffade jag dock på ett får som var på fel sida staketet och fick lägga lite energi i frågan för att få den på rätt sida igen. Tur att jag har en fårkunnig granne, Bosse, som kunde hjälpa till!

På kvällen kom lillasyster Susanna över med sin man Daniel och vi fick en liten pratstund. Det var trevligt!!

Semesterdag nr 18

Idag var en dag när jag var rastlös och inte riktigt kom på vad jag skulle göra. Jag ville “göra ingenting”, men samtidigt såg jag saker på huset och i trädgården som behövde göras. Jag vet att jag sällan sitter ner och bara “är” så jag försökte mig på det första alternativet: Gör ingenting!

Det blev att jag läste bok vid bordet på altanen, i loungen och nere i möblerna på stranden. Inga böcker att rapportera hem om, men helt okej böcker. Det var skönt att göra ingenting, hur som helst!

Semesterdag nr 17

Nästan varje dag senaste veckan har vi pillat lite med våra fönster på södersidan.

Medan Per höll på med skrapning, målartvätt och grundfärg på fönstren så åkte jag iväg till ICA Blidö där Nudellabbet har ett popup-ramen-ställe. Jag köpte med mig Spicy Yuzu hem. SMASKIGT!

Efter lite trädgårdsarbete där vi tog bort ytterligare en hassel för att inte bli helt intrasslade i den kraftväxande busken så bjöd vi en kompis och hennes två söner på middag.

Per bjöd, som så många andra gånger, på grillbuffé. Det är ju en perfekt måltid då de flesta hittar något de gillar!

Vi satt kvar utomhus hela kvällen tills mörkret lade sig.

En riktig sommarkväll!

Semesterdag nr 16

Idag åkte Per, Anders, Jenny och jag ut med Hedwig och tog oss inåt skärgården.

Vi åkte till Högmarsö där restaurang ”Varvet” ligger mitt i Furusunds Slip som är ett aktivt båtvarv.

Vi var tidigt på plats så vi gick först runt och kikade på alla båtar, skepp och skutor som låg där runt kajen.

Vi hittade inte bara flytande fordon utan även en Mercedes SL och denna gamla fina Jeep Grand Wagoneer som hade trä längs sidorna.

Vi sprang runt och kikade på allt möjligt tills det var dags för oss att gå mot krogen.

Det fanns redan en liten kö fram till kyparen, så vi tittade på ankommande och avgående båtar tills kön lugnade ner sig. Vi hade ju ett bokat bord så vi kände ingen stress.

En del som inte bokat bord fick sitta inomhus i denna tegelbyggnad.


Jag kände för en rejäl lunch idag så började med en förrätt i form av ”Malen råbiff med sojamajonnäs, kimchirostade sesamfrön, gurka, rostad lök och jordnötter”.

Varmrätten blev en ”Asiatisk fiskgryta” med blåmusslor, torsk, färskpotatis och massa goda smaker som jag inte minns vilka det var. Den här rätten var presenterad som ”dagens fisk” så finns tyärr inte på den meny jag fotograferade 🙂

Här fångar jag mitt lunchsällskap på bild.

Till efterrätt blev det en ”Chokladpudding med lättvispad grädde”, med en god kopp kaffe till!

Innan avfärd gick jag in och kikade på krogens innandöme.

Vi hade som sagt suttit här ute under de två stora segeldukarna.

Efter drygt två och en halv timme kastade vi loss och vinkade adjö till Högmarsö och Varvet.

Väl hemma vid bryggan skrev jag som vanligt min loggbok och sen hoppade jag i plurret. Jag går omkring med blött hår mest hela tiden på sommaren. Här nedan ser ni hur det blir då!

I morgon ska det vara sämre väder, så min förhoppning är att vi ska ta tag i lite mer målning här hemma. Vi håller nämligen på med att måla fönstren runt Vitsippan. Det går dock trögt eftersom bra väder gör att vi hellre gör andra saker än att stå med penseln i handen. 🙂

Semesterdag nr 15

I morse hände det som vi längtat efter! Pers covidsticka visade bara ett enda streck. Han har inte covid längre. TJOHO!!

Vi nappade därför på våra vänner Martina och Görans fråga om att åka in med färjorna till Norrtälje och äta gemensam lunch.

Väl inne i Norrtälje promenerade vi runt lite i staden först och gjorde lite ärenden.

Jag fascinerades av stadens fina brunnslock.

Vi åt lunch inomhus på ”Stationen” medan regnet öste ner utanför. Utomhus under tak satt våra Blidögrannar Bella, Per, Sebastian, Johanna och Amanda och åt sin lunch. Det märkte vi dock inte då, utan det förstod vi senare när vi återigen möttes på ön.

Efter lunchen gick vi längre ner mot hamnen längs med ån.

Det är otroligt vackert i Norrtälje.

Vart man än tittar så önskar man att man bodde just där.

Här ser vi staden utifrån den lilla bron som heter ”Havslänken”.

Vi gick in i staden igen och köpte god hemmagjord glass som vi intog bredvid ån.

Vi hade en härligt bra första dag utan covid!!

Semesterdag nr 14

Vi har besök på ön av två unga pojkar. Per tror att sådana tycker om att göra roliga saker i havet, så i morse pumpade han upp ringen som vi tänkte dra runt dem på fjärden i, samt även den blå SUPen.

SUPen bar vi ner till bryggan och där ligger den nu och väntar på att lekas med.

Vi stannade dock inte kvar på ön utan åkte vidare utåt i skärgården och lade till vid en, för oss helt ny och oupptäckt, ö.

Det var rätt svårt att lägga till här. Det var grunt längs med kusten överallt men till slut hittade vi ett ställe där till och med en segelbåt med jätteköl hade kunnat lägga till.

Vi gjorde som vanligt och undersökte ön innan vi satte oss ner och slappade. Per läste bok via öronen och jag meddelst ögonen.

När vi kom hem till vår ö låg ett paket levererat av Postnord utanför dörren. I paketet låg två påslakan och örngott som vi beställt från IKEA. De var tyvärr precis så glesa i trådarna som vi befarat, men lite roligt mönster har de trots allt!

Vi förberedde vår middag och tog skrindan med grill, mat och dryck ner till bryggan.

Där hade vi dejt med våra härliga grannar Jenny, Anders, Mathilda, Inger och Janne.

Bilden nedanför har Jenny tagit och jag fascineras över vilken skillnad på färg det blir på våra kameror…

Här syns det även tydligt hur Per och jag sitter vid sidan av för att hålla covid-avstånd…..(Per är fortfarande positiv).

Det var en väldigt trevlig kväll. Speciellt eftersom Johan och Andreas, Vilma, Uma och Noa hela tiden jobbade och slet med att måla om bastun. Det är alltid trevligt att se andra jobba 🙂

Andreas i målartagen!

Nu är det kväller och Per och jag är hemma och ser tredje Harry Potter-filmen! Mysigt!

Semesterdag nr 13

Idag fick vi nästan en ”rotblöta” här ute på ön. Vi fick 23,6 mm. Det regnet behövde allt som växer. Rotblöta går dock från 25 mm.

Per och jag kunde inte riktigt sitta inne hela dagen, så efter att ha sett första Harry Potter filmen på tv, så vi tog på oss regnjackorna och gummistövlarna och gick ut. Per tog ett paraply för säkerhets skull. Jag tog kameran 🙂

Hemma på altanen var det dyngblött….

Det rättade dock upp sig framåt middagsdags. Då gick vi ner till bryggan för att ta ett bad och ett glas rosé. Vi träffade grannarna Jenny och Anders som hade tagit med sig sin middag ner till vattnet. Här ser vi dem prata med sin dotter via facetime.

En bra dag trots allt regn! Nu ser vi andra Harry Potter filmen!

Semesterdag nr 12

Idag utlovades ”skitväder” så vi bestämde oss för en jobbdag hemma på tomten. Vi slet på varsitt håll från 08:30 till 12:30.


Sen badade vi och badade och badade igen. Detta gjorde vi trots att man inte såg resten av Blidö för all dimma. Det var dock så varmt och skönt i havet att vi inte kunde låta bli!!