Semesterdag nr 21

Nu går semestern mot sitt slut….vilket är väldigt sorgligt, men vi försöker känna glädje eftersom vi haft en fantastisk ledighet.

Idag har vi dock, på grund av att ledigheten snart är slut, ökat hastigheten för alla ”saker som måste göras” och jobbat hårt mellan klockan nio och fyra.

Här är några av de saker vi gjorde idag:

Jag städade alla återvinningslådor och lock samt skrev nya instruktioner.

Per lackade altandörrströskeln efter att ha slipat ner den rejält. Tyvärr kan den aldrig bli perfekt (med tanke på hur dåligt den mådde), men den ser ut att bli mycket piggare! Den ska få några lager till innan den är klar.

Vi gjorde ny ”grund” åt återvinningslådan och satte på det nya locket på lådan, samt ställde allt på plats igen. Nu saknas två handtag på locket och någon form av ”distans” så att locket inte slår emot, och skrapar mot bodsväggen, sen kan vi nog ställa tillbaks alla återvinningslådor. Till slut ska locket även få gasfjädrar så vi slipper distanser och slipper oroa oss för att locket slår igen när man har det öppet.

Jag har gått igenom alla skafferilådor under soffan och även städat ordentligt i alla fönster och bakom soffan, så nu har jag full koll på matdatumen och det är rent och fint!

Vi har städat det gamla båthuset och sorterat och bestämt vad som ska få leva vidare, vad som behöver kastas och rengjort det som behövde rengöras. (Nu kastar vi den snöslunga som vi hade stora förhoppningar om, men som bara höll två vintrar)

Jag har tvättat tre tvättmaskinger och torkat desamma i solen, samt strött ut massa toppdress bakom huset där jorden bestämde sig för att sjunka ner i marken under den stekheta sommaren 2018.

När klockan slog fyra tog Per en dusch och jag gick ner till havet och tvättade mig (med naturvänliga medel) i havet. Kan man bada, så ska man ju göra det!!

Per bjöd mig sedan på ett glas rosé, så vi stannade vi bryggan i flera timmar som blev otroligt trevliga. Vi pratade med Stefan om hans popnitar som bråkade, såg hur hans svärfar Bengt njöt av en virrepinne medan han visade hur man gör för att få det att funka 🙂 och vi bjöd Bosse på en öl medan hans Gunilla badade och njöt, sen blev det glatt babbel med Jenny och Anders (som varit borta från ön i fem dagar) när de kom ner till stranden och höll oss sällskap en stund och berättade vad de gjort under sin frånvaro (Finland, Coldplaykonsert osv).

Semester 2024….goa grejer!!!