Kräftkalas med grannarna

Helgerna på ön är verkligen en källa till lugn, glädje och energipåfyllnad. Bara jag ser havet så mår jag bra. Tacksamheten över att vi har den här möjligheten att få vara på den här plätten av jorden är enorm.

Idag gick jag ner och hämtade upp ”liket” från den förra badstegen som legat i buskaget och rostat sen den blev utbytt mot en ny hel och ofarlig variant. Den ska till tippen!

Jag nämnde för Jenny, en av grannarna, att blåbär är bra mot gallsten. Jag skäms för att säga det, men då fick jag hela hennes senaste plockskörd av blåbär. Bara så där. Rakt av. WOW!

Jag hällde ut dem på en bricka för att rensa dem, men oj vad hon måste plocka försiktigt. Det fanns nästan inget alls att ta bort.

Per gav sig på att ”meka” med pappas moped och under tiden löste jag korsord i solskenet och hällde upp en hel burk med Pink Tonic Zero i glaset. Vackert och Gott!! Denna gång drack jag den som den var, men den är även jättegod med gin. Prova vet jag!

Vi hade tänkt ses nere vid bryggan för en gemensam knytis-kräftskiva, men det blåste från väster (som känns som mest just där nere vid hamnen) så det kändes inte så inbjudande. Vi träffades därför hemma hos Jenny, Anders och Matilda istället.

Anders, Janne, Per, Kina, Pappa Rune, Jag, Inger, Matilda och Jenny (och katten Ruppe som nog tyckte att det doftade gott) packade därför upp räkor, kräftor, pajer, ostar, goda bröd, drycker av olika slag och annat gott och hade en trevlig kväll tillsammans!

Foto: Jenny Eklöv

Sen på kvällen tackade vi för oss och körde hem vår skrinda full av tallrikar, glas, kylväskor, filtar och våra uppladdningsbara och praktiska lampor som kan ändra färg som man ber dem om.

Just på vägen hem bad Per dem att byta färg var tredje sekund. Tur att inte så många såg oss. Det var riktigt hemskt 🙂 men roligt!