Dags att köra diet och lång väntan…

Idag var jag tillbaks till doktor Anna som verkligen gjort allt hon kan för att hjälpa mig efter det hemska gallstensanfallet jag hade förra fredagen.

På något sätt har hon lyckats få in två läkarbesök, ett laboratorienbesök med blodprover, två remisser, ett medicinrecept och ett ultraljud på mindre än en vecka! Jag tror verkligen jag fått uppleva svensk sjukvård när den är som bäst!

Idag förklarade hon att jag måste operera bort gallblåsan för att kunna leva vidare utan livslång diet och med överhängande och smärtsamma anfall hängande över mig.

Hon skrev alltså en remiss till kirurgen på Danderyds sjukhus och en till labbet för ytterligare blodprov klockan 14 och före klockan 15 hade jag redan fått tid för konsultation hos doktor Ellen på Danderyd.

Nu måste jag tyvärr vänta en månad på att få träffa Ellen, men än värre är att jag sen måste vänta i ett halvår på själva operationen.

Det blir alltså diet VÄLDIGT LÄNGE för att försöka undvika nya anfall. Ingen fet mat, inget stekt, inget rökt, inga ägg, inga tomater, inga gurkskal…. Vad ska jag äta? Hur ska jag äta vid jul? Vilken mat kan jag ta på en lunchrestaurang? Jag vet inte…just nu är det mycket fiskbullar, ris och kokt fisk.

I morse åt jag havregrynsgröt med blåbär men hela jag vill ha smörgås med smör, kaviar, ost, leverpastej, ägg osv… Jag får nog vänja mig bara. I-landsproblem. Jag vet!!

Nu kör vi!!

(Min läkare sitter högat upp på hörnet i det där huset i solen!)

En kommentar till “Dags att köra diet och lång väntan…”

  1. Skönt att du fått så snabba besked! Gissar att listan på allt du ska undvika inte är komplett. Går det med ugnsrostade saker om du rostar dem utan fett? Jag brukar göra rotsaker i ugn utan att använda olja och det blir jättebra. Även kycklingfilé i ugn utan något fett. Tipsa gärna om du hittar några särskilt goda rätter!

Kommentarer inaktiverade.