Promenader i Kalamata

Gallstenarna jag har i min gallblåsa gör ju att jag ska äta fettsnålt. Dessutom inget rökt. Inget friterat. Inget äpple eller päron, inget gurkskal och ingen paprika. Ägg går också bort pga fetthalten. Detta ska jag göra fram till operationen som kanske ska ske framåt jul. Allt för att undvik nya gallstensanfall. Det gillar nämligen inte levern.

Den här ”dieten” gör att jag inte kan äta så mycket från hotellets frukostbuffé. Varje frukost ser likadan ut.

Te, färskpressad juice, frukt av något slg (idag vindruvor), bröd och messmör som jag tog med mig hemifrån (då jag anade att mina frukostar skulle bli svåra att få ihop) samt några bitar morot och skalad gurka.

Idag gick vi återigen ner till havet.

Havet har visat sig vara riktigt lugnt på förmiddagen för att sedan bli mer vilt och vågigt runt tvåtiden på eftermiddagen.

Idag var allt lugnt förutom en helikopter som hoovrade över havet (ej i bild). Vi undrar vad som hänt där…

Som vabligt tar det en stund innan solen orkar upp över berget men jag gillar verkligen hur majestätiskt det reser sig till höger och vänster om oss. Här nedan ser ni en liten start på det…

Per var rastlös och tog en lång (och svettig) promenad runt byn helt för sig själv.

Vi åt lunch på ett strandställe där jag åt en svampsalld som var riktigt god.

Efter lunch lämnade vi stranden och gick upp och tog en finkaffe vid poolen innan vi läste lite och sen gick upp och duschade.

När vi var klara gick vi upp till Martina och Görans terass där vi bjöds på ouzu med is. Gott!

De har sin terass åt samma håll som vi har vår uteplats med pool men de är en våning upp. Det är otroligt vilken skillnad det blir på utsikten med lite höjdskillnad.

Strax efter klockan 18 tog vi en taxi in till den äldre delen av Kalamata. Så fort vi klev ur bilen såg Per och jag ett hus vi gärna hade köpt om vi skulle göra tv-programmet ”Hjälp! Vi har köpt ett grekiskt ruckel!” Visst ser ni potentialen?

Vi gick uppåt höjden för att komma till stadens gamla slott, men tyvärr var det stängt på tisdagar. Vi såg dock denna kyrka och många andra gamla fina byggnader under vår varma promenad.

När vi var på stadens högsta höjd så var solen på väg ner och spred återigen det där otroligt färggranna ljuset.

Vi strosade neråt staden igen i jakt på mer sevärdheter.

Vi stannade här och var och tog en drink på ett ställe och åt middag på ett riktigt bra köttställe, K29, som Per hittat på tripadvisor. Martina åt dock kyckling, men den såg god ut den också!!

Efter maten promenerade vi återigen i värmen. 55 minuter tog det att gå hem. Vi passerade massor av ställen vi inte gick in på men som såg trevligt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Informera mig om kommentarsuppdateringar för detta inlägg. Du kan också prenumerera utan att kommentera.